Veelgestelde vragen en antwoorden

H

Hoe kom ik met van Lieshout & Co in contact?

U kunt ons e-mailen of bellen. Aan u de voorkeur. Voor alle werkzaamheden van klein tot groot komen we eerst bij u langs voor een kennismaking en om de werkzaamheden met u bespreken, te bekijken en in te meten.

Hoe lang duurt het maken van een prijsopgaaf?

Dit is afhankelijk van de omvang van uw wensenpakket. Tijdens de opname van de werkzaamheden geven we aan wanneer we verwachten de prijsopgaaf gereed te hebben.

Hoe zit het met eventuele bouwvergunningen en de aanvraag hiervan?

Mocht dit nodig zijn, dan kunnen wij of de bouwkundig tekenaar deze voor u aanvragen, tenzij u hier zelf de voorkeur aangeeft. Tussen de aanvraag van de bouwvergunning en de goedkeuring hiervan zit minimaal 6 weken.

I

Is een prijsopgaaf kosteloos?

Een kennismaking en een eventuele prijsopgaaf is geheel kosteloos en vrijblijvend.

K

Kan ik referenties opvragen?

Bij onze projecten kunt u gerealiseerde projecten bekijken. Referenties kunnen bij ons worden opgevraagd.

Krijg ik een indicatie van hoe lang de werkzaamheden duren?

Wij zullen bij een verbouwing of renovatie altijd de werkzaamheden in kaart brengen, inclusief een indicatie van de tijd die hiermee gemoeid is. Afhankelijk van de grootte van het project, zullen we eveneens een planning meegeven waarin duidelijk de start van de bouw, de werkzaamheden en de verwachte oplevering in omschreven staan.

 

 

M

Met hoeveel partijen krijg ik te maken tijdens de werkzaamheden?

Alle communicatie verloopt via ons. Afhankelijk van de werkzaamheden werken wij samen met en maken wij gebruik van de expertise van onder andere de volgende onderaannemers: stukadoors, schilders, elektriciëns, installateurs, tegelzetters, metselaars en kitters. Met vragen over de onderaanneming kunt u eveneens bij ons terecht.

Moet ik nog met kosten buiten mijn prijsopgaaf rekening houden?

Nee, wij nemen alle kosten mee in onze prijsopgaaf, inclusief een duidelijke omschrijving van de werkzaamheden waarvoor de kosten worden gemaakt. Ook de kosten van externe bedrijven krijgt u via ons geoffreerd. Wanneer u tijdens de uitvoering van de werkzaamheden wijzigingen aan wilt brengen zal er een nieuwe prijsopgaaf worden gemaakt.

Moeten we zelf een architect of bouwkundig tekenaar inhuren?

Dat is mogelijk. Wij kunnen het ook voor u regelen. De architect verzorgt het ontwerp. De bouwkundig tekenaar werkt het uit voor de vergunningaanvraag.

W

Waar vind ik de algemene voorwaarden?

De algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en zijn online te bekijken.

 

Wat als er onverwacht meer werkzaamheden bij komen?

Door goed te kijken en alles met u te overleggen wordt dit zo veel mogelijk voorkomen. Het is echter is niet geheel uit te sluiten. Mocht er zich iets onverwachts voordoen dan gaan we met u in overleg om samen naar een passende oplossing te zoeken.

 

Wat gebeurt er als er schade ontstaat ten gevolge van de verbouwing aan, in en om het huis tijdens de bouwfase?

Dan wordt dit verholpen. Tijdens de bouwfase zijn de werkzaamheden en schade aan uw eigendommen ten gevolge hiervan verzekerd.

Wat gebeurt er met het bouw- en sloopafval?

Dit voeren wij af en zorgen ervoor dat u en omwonenden hier zo min mogelijk hinder van heeft.

 

Wat is de werkwijze van van Lieshout & Co?

Wanneer u interesse heeft, kunt u contact met ons opnemen om een afspraak in te plannen zodat we uw wensen kunnen doornemen en de eventuele werkzaamheden kunnen bekijken en inmeten. Hierna ontvangt u van ons een prijsopgaaf. Wij nemen alle kosten mee in onze prijsopgaaf, inclusief een tijdspad en een duidelijke omschrijving van de werkzaamheden waarvoor de kosten worden gemaakt. Als deze akkoord is, worden de werkzaamheden ingepland.

 

Wat zijn de werktijden van van Lieshout & Co?

Wij werken doorgaans van 07:30 tot 16:00. Mocht dit afwijken, dan wordt dit tijdig doorgegeven.

 

Wat zijn de werkzaamheden die van Lieshout & Co zoal uitvoert?

Alles op het gebied van verbouw, renovatie, nieuwbouw, onderhoud, aan- en uitbouw.

Werkt van Lieshout & Co ook buiten Leeuwarden?

Ons werkgebied is Friesland. Op verzoek werken wij ook buiten de provincie, dit heeft niet onze voorkeur.