top of page

 

Nieuwbouw bedrijfsunits fase 1, 2 & 3

 

Aan het bedrijventerrein De Zwette in Leeuwarden hebben we fase 1, 2 en 3 van royale en duurzame bedrijfsunits gebouwd. De eigentijdse bedrijfsverzamelgebouwen bestaan per gebouw uit 8 nieuw gerealiseerde units. De bedrijfsunits hebben een nette en frisse uitstraling en worden voor verschillende doeleinden zoals kantoorruimtes, werkplaats en opslag gebruikt. Ze zijn met het oog op duurzaamheid en met kwalitatief hoogwaardige materialen gebouwd en opgeleverd. Tevens was het mogelijk om, tegen een meerprijs en naar eigen wens, de unit volledig gebruiksklaar op te laten leveren.

 

Werkzaamheden

Wij waren verantwoordelijk voor de planning, organisatie en uitvoering. Na de heiwerkzaamheden is de geïsoleerde bekisting opgesteld, wapeningsstaal aangebracht en is er beton gestort. Na het vlinderen van de betonvloer is een coating toegepast, waardoor de toplaag extra hard wordt en vloeistofdicht is. Ook de benodigde rioleringen en invoerleidingen zijn in deze fase aangebracht. 

 

Vervolgens is er een zware staalconstructie geplaatst met behulp van een kraan. Ook de scheidingswanden zijn met behulp van een kraan geplaatst. Een speciale lijm zorgt voor een sterke verbinden tussen de platen. Daarna is de gevelbekleding, bestaande uit geïsoleerde sandwichpanelen, geplaatst. Deze kant-en-klare panelen zijn zowel van binnen als buiten afgewerkt waardoor ze in één handeling vlot gemonteerd kunnen worden.

 

Bovenop zijn stalen warmdakplaten gelegd, gevolgd door een dampdichte folie. Ook is het dak voorzien van een laag isolatie (140mm PiR) en uiteindelijk is het dak door de dakdekker dicht gebrand. Op sommige units zijn daarnaast ook lichtkoepels geplaatst voor extra daglicht.

 

Voor de bedrijfsunits is gekozen voor aluminiumkozijnen in de kleur zwart. Het glas is uitgevoerd in HR++. Daarnaast is al het glas op de onderste verdieping ook nog dubbel gelaagd. Dit is zogenaamd veiligheidsglas. De overheaddeuren, kaders om de kozijnen en de zwarte sinusplaat op de gevel zijn allen in dezelfde kleur zwart uitgevoerd. Dit zorgt voor een mooie, rustige uitstraling en een samenhangend geheel.

 

Binnenin zijn de verdiepingsvloeren uitgevoerd middels een staalconstructie. Daaroverheen is een balklaag aangelegd en vloerhout met een dikte van 22mm. Vaste trappen zijn geplaatst in grenen en voorzien van een bordes.

 

Rondom de bedrijfsunits is de bestrating uitgevoerd in betonklinkers, met voldoende afwatering en putten. Hemelwaterafvoeren en –putten zijn aangelegd, waarbij alles uitloopt op de sloot.

Naast de oplevering van deze moderne bedrijfsunits verzorgden we ook de afbouw en inrichting van enkele units. Zie hier een voorbeeld.

Wat

Nieuwbouw bedrijfsunits

fase 1, 2 & 3

Waar

Freak Damwei 

Leeuwarden

Wanneer

Voorjaar 2019 -

zomer 2021

bottom of page